2016. október 29., szombat

Omega 3

Super Omega 3 Aktiv
(Kód: 80338)
Ára : 10290 Ft
60 Db kapszula
Mi az a koleszterin? Egészséges vagy káros? 
Minden sejtben található koleszterin. Ez a vegyület egyrészt a táplálékkal jut a szervezetbe, másrészt a májunk képzi. A koleszterinben egy zsírhoz hasonló alapanyag található, amelyet az emberi máj termel. Fontos feladata a sejtmembránok felépítése, valamint a D-vitamin és a zsír megemésztése, az epesavak egyik alkotóelme, számtalan hormon előállításának kiindulási anyaga. A koleszterin vegyületek három típusát különböztetjük meg: összkoleszterin, HDL és LDL koleszterint.
A HDL koleszterin, az ún. „védő koleszterin”, az érfalban a már lerakódott koleszterint visszaszállítja a májba, ahol lebomlik. Ezzel védi az érfalat. Az LDL koleszterin, az ún. „rossz koleszterin”, a koleszterint szállítja a májból a sejtekhez. Ha túl sok a koleszterin, és a sejtek nem tudják beépíteni, akkor az az erek falában lerakódik. A lerakódott koleszterin következtében nő az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.
A magas koleszterinszint lehetséges okai közül néhány:
• Túl sok állati eredetű zsiradék
Mik a Super Omega 3 Aktiv hatóanyagai?
A Super Omega 3 Aktivban található halolaj, ligetszépemag-olaj illetve árpából származó béta-glükán többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavat és egyszeresen telítetlen olajsavat tartalmaz. A Super Omega 3 Aktiv rendkívül magas hányadban tartalmaz EPA-t (630 mg/napi adag) és DHA-t (420g/napi adag). Összetevői közt van még a linolénsav is.
Az árpából nyert béta-glükán egy poliszaharid fajta, amely ugyancsak csökkenti az LDL-t.
Miből állítja elő az LR a Super Omega 3 Aktiv kapszulát?
A Super Omega 3 Aktiv természetes halolajat tartalmaz, amelyet a dél-amerikai óceáni térségben halászott makrélák, szardíniák és tonhalak felhasználásával állítunk elő. Rendkívüli hangsúlyt fektetünk arra, hogy kizárólag fenntartható halállományból halásszunk, gondoskodva ezzel a környezet egyensúlyáról és a kiváló minőségű, géntechnológiától mentes alapanyagról egyaránt.
A Super Omega 3 Aktiv összetevői:
halolaj (41%), zselatin, ligetszépeolaj (13%), árparostok, nedvesítőszer (glicerin), emulgeálószerek (mono- és diglycerin étkezési zsírsavakból), pálmamag-olaj, színezék (vas-oxid)
Hatóanyagok
100 g-ban
napi adagonként (3 kapszula) %RDA*
Omega-3 zsírsavak 24,6 g 1260 mg **
EPA (eikozapentaénsav) 12,3 g 630 g **
DHa (dokozaheyaénsav) 8,2 g 420 mg **
Béta-glükán árpából 2,32 g 117 mg **
* A felnőttek számára ajánlott napi bevitel.
** Nincs ajánlott mennyiség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése